วันศุกร์ที่ 28 ธันวาคม พ.ศ. 2555

ต้มซั่ว ปลาทูสด



เมนูนี้..เกิดขึ้นเพราะว่า อยากกิน ต้มซั่วปลาบ้านเฮา เช่น ปลาข่อ ปลาดุก แต่มันบ่มีมาขายกะเลยได้ ปลาทูสด มา เคิ่งโล

...ตอนแรกว่าจะลาบ แต่ เครื่องปรุงบ่พอ ข้าวกะบ่มี ผักกะบ่ได้ซื้อ กะเลยเปลี่ยนเมนูเป็นต้มซั่ว อย่างที่จะนำเสนอต่อไปนี้
ต้มซั่ว หรือ ต้มยำปลาทูสด แบบลาวอิสานใต้(สีเกดตอนใต้)



พอมาฮอดห้องกะ บ่รีรอ ควักไส้และพุง ออกให้เบิ้ด ล้างทำความสะอาดให้เรียบร้อยก่อน



เตรียมเครื่องปรุงต้มยำ อย่างง่ายๆ พริก กระเทียม ตะไคร้ รากผักชี มะขาวเปียก ต้นหอม ใบกะเพา(หรือเท่าที่หาได้)





แล้วตั้งหม้อ ใส่น้ำ พอน้ำเดือดะใส่ ปลาลงไป บ่ต้องคนปลา ตามด้วยเครื่องเทศ เครื่องปรุงต่างๆ ให้เบิ้ดยกเว้น หอมกับใบกะเพา

แล้วปิดฝาหม้อ รอประมาณ 10-15 นาที พอปลาสุก



พอปลาสุกแล้ว ชิมรสชาดแล้ว โอเค ก็ โรยหน้าด้วย ต้นหอม ผักชี ใบกะเพา





ก่อนเสิร์ฟ กะ ปรุงรสให้จัดจ้านด้วย พริกป่น ข้าวคั่ว น้ำปลา ตบท้ายด้วย บีบน้ำมะนาว ตามลงไป
" แซบเว่อร์ " กินคนเดียวกะดาย



ที่มาจาก บ้านมหาดอทคอม

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น