วันจันทร์ที่ 13 สิงหาคม พ.ศ. 2555

หมกแมงอีด



หมกแมงอีด
เครื่องปรุงอย่างอื่น กะมี บักพริกดิบ ตะใคร้ ต้นหอม เกลือ เอาคลุกเคล้าใส่กันแล้วกะเอามาห่อใส่ใบตองเป็นหมก สำหรับตองที่เอามาห่อกะใช้ได้ทั้งใบตองกล้วย หรือใบตองกุง ใบตองซาด กะได้คือกันหลังจากเฮ็ดหมกแล้ว หลังจากนั้นกะต้องเอามาเฮ็ดสุก โดยการเอามาหมกไฟ เอามาตั้งบนถ่านไฟ ให้มันสุก วิธีการเบิ่งว่าหมกแมงอีด มันสุกหรือยัง กะโดยการทดลองยกเบิ่ง ถ้าหมกได๋น้ำหนักเบาขึ้น กะแสดงว่าสุกแล้ว

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น