วันพุธที่ 18 กรกฎาคม พ.ศ. 2555

อ่อมกบใส่ บักบวบ









อ่อมกบใส่ บักบวบ
เห็นฮูปนี่แล้วกะคึดฮอดยามใส่เป็ดกบ คับหมู่เพิ่นถ่ายจากนามาให้เบิ่งเข่ากะลังเขียว ยามอยู่บ้านคือสิได่ ไปหาใส่เบ็ดกบนำหมู่ยุ พุ้นและคับ เลาะแคมป่า กบหลายคัก หมู่เพิ่นว่าปีนี้ อุดมสมบรูณร์ น้ำท่า
ย้อนคึดฮอดบ้านกะเลยเป็นที่มาของ เมนู คับ อ่อมกบใส่บักบวบ ยามนี่คือสิบ่อึดคับตามฮั้วข้างเฮือน ปลายนา โพน หรือ ว่าตามฮั้วเถียงนาผุได๋กะปลูก
ตามนี้ที่หาได่จากตลาดนัด แม่ค้าไท กาสินเพิ่นเอามาขาย

1.กบ 1โล ประมาณ5-6 โตนี่ละคับ
2.บักบวบ 4 หน่วย
3.หวัชิใค 3 หัว
4.หัวข่า 3 แว่น ใว้ดับคาวกบ
5.ต้นหอมสด 3-5 ต้น
6. ผักกาดดอก คับแทน ผักใส้ จัก 1 กำ
7.ผักอิตู 1 กำ เสียดายบ่มีผักขะแยง
8.บักพริกสด แล้วแต่ผุมัก น้อยหลายกะตามใจเลย
9.หน่อไม้ส้ม 2 ขีด
10.น้ำยานาง 1 ลิตร เพิ่นคั้นให้ใสถุง สะดวกสะบาย
11.ปลาร้า ,ผงนัว,น้ำปลา,เกลือ ใว้ปรุงความแซบนัว
12.ใบบักกูด 3-4ใบ

จัดการ กบ และกะล้างผัก เตรียมใว้คับ
ตำบักพริกกับหัวชิงใค ไห่พอแหลกจักหน่อย ใส่เกลือ 2ช้อนชา มันจังตำแหลกง่ายคับ
ใด่เครื่องแล้วกะเอาไปคั่วใส่กับน้ำปลาร้า ใบบักกูด คับใช้ไฟปานกลางจนเกือบแห้ง
เติมน้ำยานาง และกะเร่งไฟแฮงๆ ใส่หน่อไม้ส้ม ปรุงรส ผงนัว,น้ำปลา แล้วแต่ผุมักคับ
ถ่าจนหน่อไม้สุกคับ
ใส่บักบวบ
สุดท้ายกะใส่ผักที่เหลือ ปิดไฟยกหม้อลงได่เลยบ่ต้องคนคับ กลิ่นผักอิตู่หอมฮ่วยๆๆๆ
วางบ่ฮอด 5นาที เป็นกับแกล้ม ไปแล้วถ้วยหนึ่ง


from baanmaha thank u

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น