วันศุกร์ที่ 23 มีนาคม พ.ศ. 2555

หมกปลากะแยง/ปลาขี่เหงี่ย/ปลาหมู











หมกปลากะแยง/ปลาขี่เหงี่ย/ปลาหมู
ไปตลาดเมื่อวานนี้ เห็นคุณยายเฒ่าๆนังขายปลากะแยงอยู่
คิดอยู่ในใจปลากะแยงกะมีตะหัวเฮ็ดหยังกินดีล่ะ
กะเลยตัดสินใจซื้อใบตอง
เอ้า......
ใบตองสิเอาไปหมกปลาติล่ะนี่อิ๊ท
สุดท้ายกะได้ซื้อผักกวางตุ้งดอก ผักอิตูลาว
จ้น.....ได้กลับมาซื้อปลากะแยงคุณยาย
เพิ่นกะดี้ดี เอาขี่ เอาเหงี่ยงออกเบิดแล้ว
เห็นตะไข่โอ่โล่ จูนพูน จานพ่าน
เอ.....
คุณยายปลานี่แปลกๆ ปลาหยังคะ? ปลาขี่เหงี่ย ง ง ง ง
คุณยายปลาอันนี้เด้จ้า? ปลาหมู ง ง ง ง ง
ปลาหยังหนูกะสิหมกให้เหมิดล่ะจ้า
นี่ๆๆๆๆ ซื้อใบตองมาแล้ว

พวงปลาคุณยาย
ผักๆๆๆๆ ที่ซอกเอาในตู้เย็น
ผักกวางตุ้งดอก เข้ากันแท้กับหมกปลา
เตรียมไว้เรียบร้อย
ปลาขี่เหงี่ย (หัวกะเคยได้ยินจ้า)
ปลาหมู แม่นบ่จ้า ผุได๋รู้ซอยบอกน้องอิ๊ทแน
ปลากะแยงมีตะโต๋ไข่ๆๆ
สำหรับสูตรอิแม่ใส่เกลือปลาก่อน เวลาหมกแล้วรสชาดกลมก่อมอิหลิจ้า
หลังจากนั้นก็คลุกเคล้าเครื่องปรุงทั้งหมด
แฮะๆๆๆ สารภาพว่าลืมตำข้าวเบีย น้องอิ๊ทกะดัดแปลงแบบ "ไฮโซ"
ใส่แป้งข้าวโพดแทน ตอกไข่ไก่ใส่ไปนำ น้ำปลาร้าขาดบ่ได้
พริกแกงตำเองเด้อจ้า คนๆ คลุกๆ เอาใส่ใบตอง หมกกลัดไม้กลัด
ใส่รังถึง นึ่ง จักชั่วโมง ปลาสุก กะพอแล้วแค่นี้ก็แซบ
ข้าวเหนียวฮ้อนๆ จ้ำ คุ้ยๆ
หมกแล้วหน้าตากะออกมาแนวนี้ล่ะจ้า

อย่าสิลืมข้าวเหนียวฮ้อนๆเด้อจ้า

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น