วันจันทร์ที่ 5 มีนาคม พ.ศ. 2555

ส้มทูน




ส้มทูน
มื้อนี้ฅนภูไทเอาส้มทูนมาฝากครับ วิธีการเฮ็ดส้มกะเฮ็ดคือส้มผักทั่วๆไป ไปตัดทูนมาแล้วลอกเปลือกออก เอาไปล้างน้ำเกลือ ให้สะอาด เอากะเอามาหั่นเป็นท่อนๆ ใส่ผักแป้น ข้าวเหนียว เกลือ ผงชูรส ลงไป แล้วคั่นให้เข้ากันทิ้มไว้จักสองคืนกะกินได้แล้ว 8)
หน้าตาของต้นทูนเป็นจั่งซี้หละ
พอเป็นแล้วกะเอามาใส่จานกินได้เลยครับ
กินกับบักพริกสด ปิ้งกบ ปิ้งปลาทู

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น