วันจันทร์ที่ 5 มีนาคม พ.ศ. 2555

ลาบปลานิล







ลาบปลานิล

มื้อนี้ฅนภูไทไปตึกแห ได้ปลานิลมาสิลาบสู่พี่น้องบ้านมหากิน มาเบิ่งวิธีเฮ็ดกันเลยครับ

ปลานิลถอดเกล็ดเสร็จแล้วกะจัดการแล่เอาตะเนื้อ ซอยเป็นชิ้นน้อยๆบางๆ เอาหนังกับกระดูกไว้ต้ม

เอาเนื้อปลาที่ซอยแล้ว ใส่น้ำหมากนาว เกลือ ตะไคร้ ลงไป

คั่นปั้นเอาน้ำออก ( น้ำที่ปั้นออกใส่ถ้วยไว้ แล้วเอาน้ำที่ได้ไปคั่วให้สุกเอาไว้ใส่ลาบ)

ลวกด้วยน้ำต้มฮ้อนๆ

ทิ้มไว้ให้เย็น พอเย็นแล้วเฮากะมาปรุงเลย ใส่ข่าสับละเอียด ต้นหอมผักชี ผักชีฝรั่ง สาแหน่ ใส่พริกคั่ว ข้าวคั่ว ปรุงรสตามใจชอบ คลุกเคล้าให้เข้ากัน ตักใส่จาน

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น