วันพุธที่ 1 กุมภาพันธ์ พ.ศ. 2555

กินอ่อมกบ










ค่ำๆยามแลงวันเสาร์ หลังเลิกงานส่วนมากจะไปเลาะตลาด หาแนวอิสานบ้านเฮามาเฮ็ดกิน พอต่อชีวิตให้บ่คิดฮอดบ้านปานได๋ แม่นแท้ช่วงนี้ทางบ้าน อาหารการกินอุดมสมบูรณ์คัก เห็ดปลวกกะออกหลาย ปลาซิว ปลาส้อยกะบ่อึด ความคึดตอนแรก ว่าอยากกินหมกปลา แต่ไปฮอดปลาบ่มี เห็นแต่กบน้อย กับผักหลายๆอย่าง กะเลย เปลี่ยนเมนู อิอิ กินอ่อมกบ กะได้

ใส่ผักหลายๆจั่งบ่อ้วน อิอิ

อิกะปู ยามนี้ถืกยุจ้า ปิ้งละ 20 บาท แต่คั้นเป็นยามแล้งละ ปิ้งละ 25 บาท

กบน้อย ขีดละ 10 บาท

ล้างอิกะปูให้สะอาด แกะดอง แล้วตำคั้นเอาแต่น้ำ

ล้างกบน้อย ให้สะอาด ถอดเสื้อให้เรียบร้อย สับเป็นต่อนๆ

ยกหม้อน้ำอิกะปูขึ้นค้างไฟ แล้วกะตำแจ่วบักพริก ลงใส่ ตามด้วย เกลือ น้ำปลาร้า พอหม้อเดือดใส่ กบ ตามด้วยผัก อย่าง บักแข้ง บักเขือ ผักที่สุกยากๆลงก่อน แล้วกะใส่ดอกแค ตามไปติดๆ

ผักสุกแล้ว ใส่ชูรส ชิมเบิ่งแล้ว แซบนัวพอดี กะใส่หอมผักกะแยง กับ ผักชีตามลงไป ก็เป็นอั่นเสร็จตักเสิร์ฟ

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น