วันพฤหัสบดีที่ 15 ธันวาคม พ.ศ. 2554

ต้มส่มปลาค่อใส่ใบส่มโมง









เซ้านี่กะเลยเลือกเอาแต่ปลาค่อนี่หละต้มส่มใส่ใบส่มโมงสู่พี่น้องกิน

ส่มปากส่มแข่วตั้งแต่มื้อวานนี่แล้วต้นส่มโมงยอดกำลังงาม

ว่าแล้วแม่ครัวกะต้มน้ำให่เดือดปรุงเครื่องใส่ใบส่มโมงลงไปนำให่มันเปลื่อย วาซั้นมันสิบ่ส่ม

แล้วจังคัวปลา ก๋าว่าใบส่มโมงเปลือยแล้วกะเทปลาลงหม่อแล้วปิดฝาให่เดือดอีก

ก๋าว่าปลาสุกกะซีมเบิ่งขาดเหลืออีหยังกะปรุงรสให่มันนัวให่มันแซบจนถึกปากคนกิน ก่อนสิปลงหม่อกะปุ้มซุมต้นหอม ซีป้อมลงปิดฝาหม่อแล้วกะยกลงตักใส่ถ่วยเสริฟเลยครับ

มาเด้อพี่น้องบาดนี่ มาซดต้มส่มปลาค่อนำก้านนนน

แซบบ่พี่น้อง (เหมิดเมียงทางแซบ) เอาเสต็กเนื้อสันมาแลกตอนนี่กะยังบ่เอา .....

จ้ำแจ่วบักพริกดิบนำพร้อมแฮงแซบคัก นี่หละสูตรอิสานบ้านเฮ
ที่มา บ้านมหา

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น