วันจันทร์ที่ 21 พฤศจิกายน พ.ศ. 2554

แกงไก่ใส่ฟักทองแบบอีสาน






แกงไก่ใส่บักอึ (แกงไก่ใส่ฟักทอง)

มื้อนี้ฅนภูไทสิแกงไก่ใส่บักอึสู่กินเด้อ มาเบิ่งวิธีการเฮ็ดกันเลย


เครื่องปรุงกะมี ไก่บ้าน บักอึ(ฟักทอง) พริก ข่า ตะไคร้ ใบหมากกรูด ต้นหอม ผักอีตู่ ฅนภูไทใส่แครอทนำเพื่อเพิ่มสีสันและคุณค่าทางอาหาร อันนี้กะแล้วแต่เด้อสิใส่รึบ่ใส่กะได้


เอาไก่ ข่า ตะไคร้ พริกตำ ใส่หม้อ ใส่ใบหมากกรูดนำ ใส่น้ำปลาแดกลงไป


คั่วให้เครื่องแกงเข้ากันกับเนื้อไก่จนหอม แล้วเติมน้ำลงไป


พอไก่สุกและเปื่อยดีแล้ว กะใส่ บักอึ แครอท ลงไป พอบักอึ แครอท สุกกะใส่ผักอีตู่ ต้นหอม ลงไปปรุงรสตามใจชอบ ยกหม้อลง


ตักใส่ถ้วยเสริฟกำลังฮ้อนๆ

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น