วันอังคารที่ 15 พฤศจิกายน พ.ศ. 2554

แกงอ่อมหอย


วิธีทำ
ล้างหอยจูบให้สะอาดแล้วกะต่อยก้นหอยหรือสิบ่ต่อยกะได้ จากนั้นกะเทหอย ข้าวเบือ ลงใส่หม้อแล้วคะคนให้ข้าวเบือแตกแล้วกะนำไปตั้งไฟ ตามด้วยตะไคร้ทุบ ทุบ พริก แล้วกะปรุงรสด้วยน้ำปลาร้า น้ำปลา ตามชอบใจ จากนั้นปิดฝาหม้อไห้เดือด กะว่าข้าวเบือสุก แล้วกะใส่ ผักปลัง ผักชีลาว ใบผักอีเลิศ ผักอีตูลงไป พอผักสุกแล้วกะตามด้วยผงชูรสแล้วกะชิมรสชาติว่านัวแล้วหรือยังถ้าแซบแล้วนัวแล้วกะป่งหม้อตักใส่ถ้วยได้เลย มะกอกใส่เข้าไปจะเฮ็ดให้แกงมีรสชาติหวานนัว ๆ แต่ต้องเป็นมะกอกสุกมันจั๋งสิแซบ

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น