วันจันทร์ที่ 1 สิงหาคม พ.ศ. 2554

อู๋ปลาซิวทะเลเด้อค่า






อยากกินหมกปลาพอดี ซื้อมา 2 จาน 30 บาท

ว่าแล้วกะลงมือเฮ็ดเลย ด้า หิวๆๆๆ
1.ล้างปลาซิวให้สะอาด พักไว้ก่อน
2.ตำแจ่วพริกสด ใส่ตะไคร้ หอมหัวแดง ตำพอละเอียดหน่อยๆ ใส่ลงไปในปลาซิว
3.ใส่น้ำปลาร้า (ของแซบ)ขาดบ่ได้ กับใส่เกลือ 2 หยิบมือ
4.ล้างผักที่มีตามบ้าน แต่คั้นเป็นยุบ้านกะสะมีหลายยุจ้ายามนี้ หุหุ นี้ซื้อมาแต่ตลาด มีดอกแค ผักชีลาว ต้นหอม แล้วกะพริกอ่อนที่แม่ฝากมาให้ แต่อาทิตย์ก่อน
5.ใส่ผักแล้วกะใส่ ชูรส หมากขามเปียก คนให้เข้ากันแล้วกะปิดฝาหม้อรอให้ผักสุก ใส่ผักกะแยง ทีหลัง ถ่าอีกบึดใจ กะได้กินแล้ว หน้าตาออกมาแบบนี้จ้า ออกเค็มจักหน่อยเด้อ จั่งว่าแซบ

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น