วันจันทร์ที่ 25 กรกฎาคม พ.ศ. 2554

อ่อมหอยขัว









หอยขัว กะคือหอยจูบบ้านเฮานั่นหละแต่ที่แตกต่างกันกะคือหอยจูบเขาไปงมเอา ส่วนหอยขัว เขาเอาเสียมไปหาขัวเอาตามหนองน้ำตามหวยที่น้ำมันแห้งแล้ว ยามแล้งหอยสิเข้าเบ้ากะเริ่มประมาณช่วงนี้แหละครับหน้าตาของหอยขัวกะเป็นจั่งซี้หละ
นำหอยไปล้างให้สะอาด แล้วกะนำไปต่อยหอย บ่ต้องแช่น้ำทิ้มไว้คือหอยที่เฮาไปงม
เทคนิคในการต่อยหอย ให้หันปากหอยออกไปข้างนอกมันสิต่อยง่าย
เครื่องปรุง กะมี ผักอิตู่ ผักอิเลิด ตะไคร้ ข้าวเบื่อ ปลาแดกนัว แล้วกะพริก
ขั้นตอนในการอ่อมหอย นำหอยใส่หม้อขึ้นตั้งไฟ บ่ต้องใส่น้ำหลายเพราะน้ำจากหอยสิออกมาอยู่
พอน้ำเริ่มเดือดใส่เข้าเบือลงไป พยายามคนหลายๆๆเพื่อสิให้ฝาหอยมันเปิดใส่ปลาแดกลงไปใส่ผักอิเลิด ผักอิตู่ลงไป ปรุงรสตามต้องการ เสร็จแล้วกะยกหม้อลงตักใส่ถ้วย สิได้กลิ่นหอมผักอิเลิด กินกับข้าวเหนียว สุดยอดครับ 8)เอามาให้เบิ่งชัดๆๆ เป็นตาแซบบ่ครับ แถมอีกนิด แกงหอยอย่าเฮ็ดเผ็ดแกงเห็ดอย่าเฮ็ดเค็ม ผุเฒ๋าเพิ่นบอกมา

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น