วันจันทร์ที่ 25 กรกฎาคม พ.ศ. 2554

อ่อมพวงไข่





มื้อก่อนฅนภูไทเฮ็ดลาบไก่สู่กินแล้ว ยังเหลือพวงไข่ไก่อยู่กะเลยสิอ่อมสู่พี่น้องกิน พอดีมันน่อยย่านบ่อิ่มกะเลยซื้อตับกับกึ๋นมาเพิ่ม มาเบิ่งวิธีเฮ็ดกันเลยครับขั้นตอนแรกกะหั่นให้เป็นชิ้นน้อยก่อนเสร็จแล้วเฮากะใส่พริกตำกับตะไคร้ ใสน้ำปลาแดกลงไป แล้วเฮากะเอาไปคั่วส่วนผักกะมี ผักชีลาว ผักอีตู่ ต้นหอม
พอคั่วได้ที่แล้วเฮากะเติมน้าลงไปพอประมาณ อย่างใส่หลายเด้อครับ
อ่อมให้น้ำพอออเจ๊าะ เฮากะใส่ผักชีลาว ต้นหอม ผักอิตู่ลงไป ปรุงรสตามใจชอบ

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น