วันอังคารที่ 26 กรกฎาคม พ.ศ. 2554

คั่วเอี่ยน หรือ คั่วปลาไหล






มื้อนี้ฅนภูไทไปแทงเอี่ยนมาได้เอี่ยนมาสองโต เลยสิคั่วสู่พี่น้องน้องบ้านมหากินมาเบิ่งวีธีเฮ็ดกันเลยสับเอี่ยนให้เป็นท่อนๆ
เครื่องปรุง กะมี มะเขือ ผักอิเลิด ผักอิตู่ ตะไคร้ตำกับหมากพริก ปลาแดก
เอาเอี่ยน ตะไคร้ตำกับมาพริก มะเขื่อลงหม้อขึ้นตั้งไฟ ใส่น้ำปลาแดกลงไปนำเด้อครับ คั่วให้หอมได้ที่ ใส่น้ำลงไปอ่อมให้สุขดีแล้ว ใส่ผักอิเลิด ผักอิตู่ ลงไป ปรุงรสตามใจชอบเสร็จแล้วหน้าตากะออกมาแบบนี้หละ

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น