วันพฤหัสบดีที่ 2 มิถุนายน พ.ศ. 2554

อ่อมปลากะแยง








หลังจากกลับมาจากซ่อยหมู่ย้ายบ้าน พากันหิวเข่าจนตาลายกะเลยแวะร้านยายจ่อย
ใต้ด่วนมหานครห่วยเหลือแนวกินยุสองหย่างปากะแยงกะเหลือยุสองไม้เฮ็ดจั่งได๋นอ
จั่งสิคู่ขี้แข่วกันคนตาเป็นกอบ
พอดีเห็นผักกะแยงกับผักอีกสองสามหย่าง
อ่อมดีกั่วจั่งสิคู่กันกิน ว่าแล้วกะหาเครื่องปุงทันที
ต้มน้ำให้เดือดแล้วกะทุบหอม กะเทียม หัวจีไค พริก ข่า ลงไป
ไส่ปากะแยงปิ้งตามด้วยผักต่างๆมีผักกะแยง ผักอีเลิด(ใบชะพลู) ผักไซ่(ใบมะระขี้นก)
ผักบั่ว(ต้นหอม)ลงไเลยครับแล้วกะปรุงรสไส่น้ำปลาร้าจักน่อย ย่าลืมไส่เข่าขั่วนำเด้อครับ
น้ำแกงจั่งสิข้น(สิ่งที่ขาดไม่ได้คืออูมามินำเด้อจั่งสินัว)
เรียบร้อยแล้วครับอ่อมปลากะแยงไส่ผักที่พอหาได้
วางลงปุ๊บกิ่นหอมห่วยๆของผักกะแยงเตะดังลุยเลยครับ

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น