วันอาทิตย์ที่ 8 พฤษภาคม พ.ศ. 2554

คั่วนกไก่นา





มื้อนี้ฅนภูไท ไปนาเลาะเบิ่งน้ำในนาปลังเห้นนกไก่นาโตหนึ่งเลยเอาหนังสะติ๊กยิง บังเอิญยิงแม่น เหอๆ ได้มาโตหนึ่งเลยสิเอามาคั่วสู่พี่น้องบ้านมหากินกันครับ เครื่องปรุงคืออ่อมทั่วไปนั่นหละ มีผักชีลาว ต้นหอม ตะไคร้ พริก ผักอีตู่ สับไก่ใส่หม้อ ใส่ตะไคร้ตำกับพริก น้ำปลาแดกลงไป ยกขึ้นตั้งไฟคั่วจนหอมแล้วจั่งเติมน้ำลงไปพอน้ำเดือด นกสุกดีแล้วกะใส่ ผักชีลาว ต้นหอม ผักอีตู่ ปรุงรสตามใจชอบ ยกหม้อลงตักใส่จานเสริฟพร้อมข้าวเหนียวฮ้อนๆ ไผสิใส่หัวผักบั่ว ใส่บักเขือ นำกะแซบคือกันเด้อครับ หรือว่าสิลาบกะเข้าท่าคือกัน8

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น